Omgeving

De omgeving van het bungalowpark is zeer bosrijk: Bos afgewisseld met weiden en velden. Hier ziet men tegen zonsop- en ondergang het zeer talrijke klein-wild; o.a.: reeën, hazen, konijnen en fazanten. De nauwkeurige bespieder ontdekt er ook meer zeldzame diersoorten. Neem uw fototoestel mee.

Vogelenzang grenst aan Landgoed “De Utrecht”. Het landgoed is in 1899 ontstaan door ontginning van de uitgestrekte heidevelden door de toenmalige levensverzekerings-maatschappij De Utrecht. Het bestaat grotendeels uit bos- en natuurterrein en landbouwgronden met verpachte boerderijen. Hier treft men een zeer gevarieerde beplanting aan. De landerijen, de bekende vennen, de indrukwekkende vergezichten en niet te vergeten de broedkolonie met talrijke watervogels maken dit landgoed uniek.
De meeste vogels bewondert u in de maanden mei en juni. Voor de prachtige heidevelden is het tijdstip van de vakantie in de maand september ideaal.
Op het landgoed bevindt zich een 18-holes golfbaan van de Golfclub Midden Brabant telefoon 013-5169966 www.golfclubmiddenbrabant.nl.

Verder bevindt zich op het landgoed de herbergboerderij “In den Bockenrijder”.
Met uitzondering van een aantal kwetsbare natuurterreinen is het grootste deel van het landgoed, op wegen en paden opengesteld voor publiek. Als u het landgoed dwars oversteekt, komt u in het land van onze zuiderburen: België.

Vooral in het voor- en naseizoen geeft de omgeving van Bungalowpark Vogelenzang u de rust en vrijheid, welke u elders bijna niet meer ervaart.

 

Fietsen en wandelen

Lage Mierde is een prachtige gemeente om te fietsen en te wandelen. Het landschap kent een afwisselend beeld van velden, bossen, heide en andere natuurgebieden. Onderweg zijn er veel bankjes en terrasjes om even op adem te komen.

In de Kempen zijn talloze ANWB-fietsroutes uitgezet. Die leiden u vanzelf langs de mooiste plekjes. De lengte van de routes varieert van 15 tot maar liefst 104 kilometer. Routekaarten zijn verkrijgbaar bij de beheerder of bij het VVV kantoor.

De prachtige natuur in Reusel-De Mierden nodigt u bij uitstek uit tot mooie wandelingen maken. In Lage Mierde begint een dorpswandelroute en voert u langs alle mooie plekjes van het dorp. Overal zijn wegwijzers aangebracht. Verder zijn er diverse andere wandelroutes uitgezet, van korte tot lange afstanden.

Kijk ook eens op:

 

Tips voor uitstapjes: 

Fotogalerij